Gemensamt Uppdrag

·

Lviv

Vårat nästa uppdrag blev ett samarbete med Sofiia Okunevska Foundation och Task Force Yankee.
Vi utgick från Lviv där vi lastade våra bilar fulla med Sjukvårdsmaterial.

Komarno

Nu börjar den långa resan och första stoppet är en liten by som heter Komarno.

Kryvyi rih

Efter många timmars körning kom vi fram sent på kvällen till Kryvyi rih. Morgonen där på när vi var på väg till bilarna ljöd flyglarmet. Det tog inte så lång tid förrän vi hörde fler stora explosioner. Ett nedslag var så pass nära oss så vi till och med kände tryckvågen. Tyvärr så slog det ner i ett bostads hus och flera barn omkom Det ledde till att el, vatten, telefon nätet försvann. Efter några timmar så kom vi äntligen iväg.


Dinipro

Nu fortsätter resan vidare till Dinipro i ett mörkt Ukraina, det saknades fortfarande el och vatten, värme efter dagens attack.
Här i Dinipro kom vi till ett stort sjukhus där vi över lämnade förband som räddar liv. All hjälp dom får uppskattas enormt mycket och räddar många liv.

Zaporizjzja

Vi kom till Zaporizjzja sent på eftermiddagen vi var väldigt slitna så vi tog en tidig kväll. Morgonen därpå så åkte vi flera mil utanför Zaporizjzja där vi skulle möta ett militär sjukvårds förband.

Kiev

Efter många timmar så når vi ett mörkt och kallt Kiev precis innan utegångsförbudet trädde i kraft. Vi har varken el, vatten, internet och värme ute är det -10grader och inomhus är det några få plus. Vi var utmattade av den långa resan så det var bara att försöka att sova. Under natten så ljöd flyglarmen och Kiev blev utsatt för flera attacker.

På morgonen när vi vaknade så var det fortfarande strömlöst och kalt. Vi åkte vidare till ett litet sjukhus där vi träffade en kvinnlig läkare och lämnade av det sista.

Mission completed

STAY SAFE WHERE EVER YOU ARE