Humanitär Expedition till Donetska regionen.

·

Vi avgick en kall kväll från Sverige, vi tog färjan från Karlskrona och den skulle ta oss till Gdynia som ligger i Polen. När vi anlände till Polen så började vi vår långa resa genom hela landet, på kvällen kom vi fram till den ukrainska gränsen. Det tog ett tag innan vi kunde komma in i Ukraina, sen åkte vi till vår värdfamilj där vi sov ett par nätter innan vi skulle fortsätta vår resa emot Kiev.

Vi åkte till Kiev där hade vi en del saker att göra innan vi skulle ge oss i väg. Vi började planeringen om hur vi skulle lägga upp vår resa som skulle ta oss ner emot Donetska regionen.

Första målet på resan var att köra ner till Charkiv och sova en natt där. Dagen där på så fortsatte vi ner emot Slovjansk och Kramatorsk, Resan mellan Charkiv och Kramatorsk där såg man verkligen spår av kriget, vi körde igenom en liten stad som heter Izium där var flera byar som var ödelagda.

Konstiantynivka

Resan gick vidare till Konstiantynivka där vi sov över natten. På morgonen så började vi att dela ut förnödenheter, vi var på sjukhus, militärförråd, härbärge.

Kramatorsk

Efter att var klara i Konstiantynivka fortsatte resan till Kramatorsk. Där delade vi ut en del sjukvårdsmaterial och kläder till civila. Till sist åkte vi till ett hundhärberge, där överlämnade vi lite kläder och hundmat.

Hundhärberge i Kramatorsk

Resan går emot Kiev

Nu börjar resan att gå emot Kiev, vi stannade i Charkiv och åt sedan åkte vi vidare emot Poltava. Där sov vi över natten. På morgonen körde vi i till en kyrka som heter Saint-Uspenskiy Assumption Cathedra. Där lämnade vi av kläder till civila

Checkpoint

Vi körde igenom en checkpoint i ukraina och lämnade över Strumpor och filtar till dom.

Kiev

Efter att vi var klara så gick resan emot Kiev. I Kiev skulle vi lämna varma strumpor till Legionen.

Komarno

Vi sov sista natten i Kiev, Dagen därpå så fortsatte resan till en by som heter Komarno där vi lämnade av Kläder till civila och varma strumpor.

Mission complet.

STAY SAFE WHERE EVER YOU ARE!